Afdichtingen voor isolatie

Celbanden en celrubbers kunnen gebruikt worden voor afdichtingen tegen ongewenste invloeden. Het soort celband of celrubber bepaalt of het gebruikt kan worden voor de isolatie van geluid, tegen warmte- of koudeverlies, tegen tocht en kou of tegen geluid. Wij helpen u graag het juiste materiaal voor de juiste toepassing te kiezen, zoals

  • buisisolatie voor warmte- en koelinstallaties 
  • plaatmaterialen voor technische installaties, campers en caravans 
  • beglazingsband voor het vervangen van enkel glas voor isolatieglas
  • celbanden voor het afdichten van kieren en naden waar ongewenste wind, kou en vocht door heen komt
  • celbanden en celrubbers voor akoestische isolatie

 

PE celband zonder afdekfoliePE celband

PE celband is een van de meest toegepaste afdichtingsmaterialen in de bouw en industrie. Het is sterk en stevig, is opgebouwd uit gesloten cellen (dus waterdicht), goed bestand tegen weersinvloeden en veroudering en goed bestand tegen diverse chemicalien en schoonmaakmiddelen. Vooral geschikt voor het afdichten van regelmatige voegen, want het laat zich moeilijk indrukken en aanpassen aan oneffenheden. Daarvoor is PE Soft beter geschikt. PE celband is in vele diktes en breedtes leverbaar op haspel, plaat of op rol. 

PE celband is veel toegepast als rugvulling bij beglazing, als thermische en akoestische isolatie bij scheidingswanden, als isolatie tegen kou en condens in de wanden van caravans en campers, afdichting in kozijnen tegen tocht en kou, maar ook als buisisolatie in verwarmingstechniek en in veel andere industriele toepassingen.

 

 

ClimaflexClimaflex

Climaflex Naturefoam is een isolatiemateriaal van PE schuim dat de CO2-voetafdruk van een gebouw behoorlijk kan optimaliseren. De buisisolatie van het gesloten cellig PE is een uitstekende isolatie voor verwarmings- en sanitaire installaties, en door de grote verscheidenheid aan beschikbare diameters en wanddiktes is Climaflex in bjna alle systemen toepasbaar. Er is ook Climaflex Naturefoam Easy: een voorgesneden buisisolatie met zelfklevende laag, waardoor de buisisolatie  ook op bestaande installaties geplaatst kan worden. 

Climaflex Roll is hetzelfde isolatiemateriaal maar dan in rollen van 1000 mm breed voor het isoleren van grote installaties of om moeilijke vormen zelf op maat te snijden. Bijkomend voordeel van het gebruik van Climaflex is dat het de klop- en spoelgeluiden in de leidingen juitstekend isoleert.

Climaflex Roll is ook een veel toegepast isolatiemateriaal in campers en caravans tegen koude, warmte en condensvorming.

 

SoudafoamPUR schuim

Pur schuim is al vele jaren bekend als verlijmingsproduct, als opvulling en als isolatiemateriaal. Er zijn veel verschillende sooorten PUR schuim, elk met zijn eigen specifieke eigenschappen

  • Soudafoam Gun: standaard pistoolschuim, multifunctioneel
  • Soudabond Easy: verlijmend pistoolschuim, perfect voor het lijmen van isolatieplaten
  • Flexifoam Gun: elastisch blijvend PUR schuim voor luchtdicht bouwen
  • Soudafoam 1K: handschuim, geen pistool bij nodig
  • Soudafoam FR HY: speciaal PUR-schuim voor brandvertragende afdichtingen

 

Overige materialen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van afdichtingsbanden voor isolatie. In onze webshop kunt u nog veel meer producten terugvinden die wellicht van toepassing zijn op uw afdichtingsvraag. 

Insul Tube coilPE op rol