Afdichtingen in de beglazing

Beglazingsband is bijna altijd van PE celband gemaakt. Bij Arnhem Afdichtingen maken wij naast het standaard PE beglazingsband ook speciaal PE beglazingsband met een zeer sterke en snel hechtende lijmlaag met uitstekende  hechting op verschillende ondergronden die zich laat corrigeren als het per ongeluk verkeerd geplakt is. Ook leveren we het bekende beglazingsband op schijf zonder afdekfolie: geen siliconenpapier of folie er af trekken, gewoon afrollen en direct plakken.

Enkele voorbeelden van beglazingsbanden:

kroonband Kiso 141 ProfileKroonband Kiso 141 Profile

Kiso 141 Profile kroonband is een droogbeglazingsband van EPDM celrubber met gesloten cellen. De zelfklevende rug is voorzien van een gewoven inlage om uitrekking bij montage te voorkomen. Met kroonband Kiso 141 Profile wordt een mooie beglazing gerealiseerd, omdat een topafdichting met kit niet noodzakelijk is. Het is van belang dat het band 25% ingedrukt wordt om een goede waterdichte afdichting te verkrijgen. Dit kroonband is bestand tegen weersinvloeden, UV, ozon en schoonmaakmiddelen.

Standaard afmetingen

  • 3x9 mm, haspel 150 meter, kleur zwart of wit
  • 4x9 mm, haspel 125 meter, kleur zwart of wit
  • 5x10 mm, haspel 100 meter, kleur zwart

 

PE beglazingsbandPE beglazingsband op haspel

PE beglazingsband op haspel is een professioneel voegdichtband met gesloten cellen en een soortelijk gewicht van 30 kg/m3. Wordt vooral ingrezet als rugvulling van beglazingsvoegen volgens NPR 3577. Goed bestand tegen veroudering en chemicaliën. De agressief klevende lijmlaag hecht op vrijwel alle schone, stof- en vetvrije ondergronden, ook bij minder gunstige weersomstandigheden. De lijmlaag is afgedekt met siliconenpapier. In de lijmlaag is een tissue verwerkt: deze doet dienst als trekontlasting, zorgt voor betere hechting op de ondergrond ennmaakt de PE enigzins corrigeerbaar. Toch is het PE beglazigsband gemakkelijk op maat te knippen/snijden.

De standaardafmetingen 1x9 mm, 2x9 mm, 3x9 mm, 4x9 mm, 5x9 mm en 6x9 mm zijn meestal leverbaar uit voorraad. Vrijwel alle andere afmetingen zijn op aanvraag mogelijk.

 

 

 

spiegeltapeSpiegeltape Avery FM-M1702, FM-M1711 en FM-M1705

Spiegeltape Avery FM is een dubbelzijdig klevend PE van hoge dichtheid met aan beide zijden een drukgevoelige lijmlaag op basis van synthetisch rubber. Geschikt voor het ophangen van grote en kleine spiegels op gladde, niet-zuigende ondergronden. Nog beter om het te gebruiken in combinatie van een van de spiegellijmen die wij verkopen. Maar uiteraard is de spiegeltape ook geschikt voor het vastzetten van profielen, sierstrips, kabelclips en vele andere producten op gladde en niet-zuigende ondergronden. Uitstekende hechting op glas, keramiek, aluminium, geschilderd hout. Niet geschikt voor buitentoepassingen.

  • Avery FM-M1702 is 0.8 mm dik, kleur wit, rollengte 66 meter
  • Avery FM-M1711 is 1.6 mm dik, kleur wit, rollengte 33 meter
  • Avery FM-M1705 is 0.8 mm dik, kleur zwart, rollengte 66 meter

 

 

ceramic burnstopperCeramic burnstopper

Voegdichtband dat bestand tegen temperaturen tot 1200˚ C. Geschikt voor diverse soorten brandwerende beglazing (controleer altijd welk soort brandwerend band gebruikt moet worden volgens de fabrikant van het glas) of afdichting van voegen die bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen. Gemaakt van silicaatvezels en geheel asbestvrij.

Leverbaar in de afmetingen

  • 3x9 mm, rollengte 10 meter, kleur wit of zwart
  • 4x9 mm, rollengte 10 meter, kleur wit of zwart
  • 5x9 mm, rollengte 10 meter, kleur wit

 

 

Beschermingsproducten voor beglazing (of andere panelen)

foamblokjes PVC roodfoamblokjes PVC groenkurk met schuimkurk zwakklevendNomapack GlassPads