Afdichtingen in de industrie

Bij Arnhem Afdichtingen kunt u terecht voor afdichtingsrubber en -schuim voor algemene toepassingen in industriele afdichtingen tot speciaal op maat gemaakte producten. Alle producten hebben hun specifieke eigenschappen op het gebied van isolatie, waterdichtheid, bestendigheid tegen brandstoffen, akoestiek en mechanische eigenschappen, en samen kunnen we het meest geschikte afdichtingsmateriaal voor uw toepassing zoeken. 

EPDM celrubberEPDM celrubber 

EPDM celrubber is geschikt voor veerkrachtige afdichtingen die een hoge mate van UV en weersbestendigheid moeten hebben. Door de gesloten celstructuur is het celrubber lucht-en waterdicht en geluiddempend. EPDM celrubber wordt veel toegepast als

 • duurzame afdichting buiten vanwege de hoge UV- en verouderingsbestendigheid
 • afdichtingen, trillings- en geluidsdemping in airconditioning en verwarmingsinstallaties
 • als afdichtingsring onder bouten, schroeven en ringen
 • als pakking in bijvoorbeeld armaturen
 • afdichtingsrubber in stalen sponningen tussen glas en profiel 

Afhankelijk van de afmeting en hoeveelheid wordt EPDM celrubber geleverd op haspel, rol of strook. Ook is het mogelijk het EPDM celrubber gestanst aan te leveren in de vorm die u nodig heeft.  Wij leveren het EPDM celrubber in verschillende uitvoeringen; deze zijn te vinden op de pagina van EPDM celrubber.

 

CR celrubberCR celrubber

Chloroprene celrubber is ook bekend als Neopreen of NP celrubber. en is een multifunctioneel afdichtingsband.Het materiaal is veerkrachtig, heeft een goede bestendigheid tegen diverse olien en chemicalien, (zee)water), mechanische belasting en is schokdempend. CR celrubber is een universeel toepasbaar product met een redelijk goede bestendigheid tegen UV, weersinvloeden en veroudering. CR celrubber is veel toegepast

 • als afdichting en demping in machinebouw
 • als afdichting en demping in de  carrosseriebouw en scheepsbouw
 • afdichting van putdeksels en inspectieluiken
 • afdichtingen in betonbekistingen

Afhankelijk van de afmeting en hoeveelheid wordt CR celrubber geleverd op haspel, rol of strook. Ook is het mogelijk het CR celrubber gestanst aan te leveren in de vorm die u nodig heeft.  Wij leveren het CR celrubber in verschillende uitvoeringen; deze zijn te vinden op de pagina van CR celrubber.

 

NBR SV celrubberNBR-SV celrubber

NBR-SV celrubber is een speciaal celrubber: een zeer veerkrachtig en soepel celrubber op basis van blended NBR celrubber. Waar de meeste celrubbers hun veerkracht verliezen na verloop van tijd blijft NBR-SV celrubber elastisch en veerkrachtig: de compressieset is slechts 3% na 24 uur (25%, 22h, 23˚ C - ASTM D1056). Uitstekend geschikt voor

 • afdichtingen in de luiken en deuren van machinekasten of koelinstallaties
 • afdichtingen in armaturen (ook als stansdeel)
 • afdichtingen in  aanhangwagens, trailers, caravans, campers
 • ook veel gebruikt bij de productie van zadels.

NBR-SV celrubber wordt geleverd op rollen van 10 meter lang en is leverbaar in de dikte 3, 4, 5, 6, 8 en 10 mm. Ook is het mogelijk het NBR-SV celrubber gestanst aan te leveren in de vorm die u nodig heeft. Alle uitvoeringen van NBR-SV celrubber zijn te vinden op deze pagina.

 

Insul RollInsul Isolatie

Insul is een flexibel isolatiemateriaal op basis van rubber met een gesloten celstructuur. De uitstekende thermisch isolerende eigenschappen verminderen het energieverbruik van klimaat- en koeltechnische apparaten, maar ook van verwarming- en sanitaire installaties, Hierdoor bereik je een aanzienlijke verbetering van de economische en ecologische efficiëntie van de gehele installatie. Door de verschillende leveringsvormen is Insul isolatie op veel verschillende plaatsen toe te passen.

Insul wordt geleverd

 • op rol van 1 meter breed (Insul Roll)
 • in buizen van 2 meter (Insul Tube en Insul Tube XT)
 • als buis op rol (Insul Coil)

De uitstekende thermische eigenschappen verminderen het energieverbruik van klimaat-, koeltechnische,  verwarming- en sanitaire installaties. Ook vaak toegepast als isolatiemateriaal in de carrosseriebouw van touringcars, campers en caravans. De verschillende soorten Insul Isolatie zijn terug te vinden via deze pagina.

 

Overige materialen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van afdichtingsbanden voor de industrie. In onze webshop kunt u nog veel meer producten terugvinden die wellicht van toepassing zijn op uw afdichtingsvraag. 

 

foamblokjes groenSoudaseal 250XFNomaProtectvolrubber ringPE op rol